Chiftele De Ciuperci La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Incercam sa ne ferim pe cat posibil de prajeli, asa ca am gatit la cuptor aceste chiftele care pot fi foarte bine de post daca renuntam la ou. Absolut senzationale!
Ce iti trebuie (poza 1)
- 1 ou
- 1 kg ciuperci
- 1 legatura patrunjel
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 felie de paine (mai groasa)
- pesmet
- sare, piper
Plan de lucru:
- spalam, curatam si tocam marunt ciupercile si morcovul (am folosit robotul de bucatarie). Apoi le calim in ulei (poza 2). Le lasam la scurs (poza 3).
- Amestecam intr-un bol ciupercile cu morcovul, patrunjelul si ceapa tocate marunt tot la robot, painea inmuiata in putina apa sau lapte si apoi scursa, oul (poza 4). Formam chiftelele (poza 5) si le dam prin pesmet (poza 6). Le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt (poza 7). Le rumenim pe ambele parti (poza 8 ) si le scoatem pe un platou.
- Pofta buna! (poza 9)
Timp de preparare: 40 de minute
Filed under: A6. Preparate fara carne