Chiftele Cu Zucchini Si Boabe De Porumb
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va salut cu prietenie! :)
Aproape a mai trecut o vara, sper ca ati profitat de darnicia soarelui si v-ati incarcat bateriile la refuz.
Trec direct in miezul retetei, o reteta simpla, varatica, minunata.
Ingrediente:
*2-3 dovlecei zucchini de marime medie (dati pe razatoarea meare, sarati si lasati deoparte 10 minute)
*1 cup boabe de porumb fiert
*1/2 ceapa tocata marunt (eu am dat-o pe razatoarea mica)
*1 catel de usturoi tocat marunt
*1/2 cup malai
*1/2 cup faina
* 1 ou mare
* 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
* 3/4 cup kefir (buttermilk pt cei de pe meleagurile invecinate cu mine)
* piper proaspat macinat
- zucchini rasi, sarati si odihniti 10 minute se storc in pumni si se imprietenesc cu celelalte ingrediente, ingrediente ce au fost amestecate in prealabil intr-un castron incapator
- se prajesc in ulei (uleiul sa acopere fundul tigaii), la foc mediu, aproximativ 1/4 cupa de ametesc per chiftea (am luat din amestec cu masura sfert de cupa, am pus in uleiul incins si-am aplatizat cu dosul cupei ... merge si cu lingura desigur :) )
- se prajesc aproximativ 3-4 minute per parte sau pana s-au rumenit frumos.
- se scot pe o farfurie asternuta cu hartie absorbanta
- se servesc calde sau reci, cu mujdei de usturoi.