Chiftele Cu Orez
articol scris de cna2002 blog bucatariacameliei.blogspot.com
Uf! Da' greu mai e toamna pentru o gospodina. Are atat de multa treaba (asta daca vrea). Mie mi se pare ca cu cat pun pentru iarna cu atat mai am mai multe de pus. Parca se inmultesc, nu scad. Mereu imi mai vine cate o idee sau imi aduc aminte ca am uitat ceva. La capitolul mancare mi-a venit ideea sa fac chiftele cu orez.
-7cartofi
-1 capatana de usturoi
-2linguri cu varf de faina
-1 cana cu orez
-3 1/2 cani de apa
-ulei pentru prajit
- ceapa
-200g pesmet
-sare
-piper
Se fierb cartofii in coaja, se scurge apa in care au fiert, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari cand sunt reci.
Se pune orezul spalat bine la fiert cu 3 cani si jumatate de apa pana nu mai are apa deloc si se lasa la racit.
Se amesteca cartofii cu orezul,
se adauga ceapa tocata marunt,
usturoiul pisat,
sare, piper, 2 linguri cu varf de faina
si se amesteca bine.
Daca vi se pare compozitia prea moale se mai adauga faina. Se ia cu lingura din compozitie, se formeaza chiftele, se dau fiecare prin pesmet
si se prajesc in ulei incins.
Se scot pe un prosop absorbant. Se servesc alaturi de legume fierte.