Chiftele Cu Orez
Sursa Chiftele cu orez
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
7 cartofi
1 capatana de usturoi
2 linguri cu varf de faina
1 cana de orez
3 1/3 cani de apa
ulei pentru prajit
1 ceapa
200g pesmet
sare
piper
Se fierb cartofii in coaja, se scurge apa in care au fiert, se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare cand sunt reci.
Se pune orezul bine spalat la fiert cu 3 cani si jumatate de apa pana nu mai are apa deloc si se lasa la racit.
Se amesteca cartofii cu orezul, se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, sare, piper, 2 linguri cu varf de faina si se amesteca bine. Daca vi se pare compozitia prea moale se mai adauga faina.
Se ia cu lingura din compozitie, se formeaza chiftele, se da fiecare prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se scot pe un prosop absorbant. Sunt bune reci.