Chiftele, Ciorba De Fasole, Papricas
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Un fleac, o sa ziceti, da, dar e un fleac preluat din bunici, adica nu m-am mai jucat, am facut cum faceau cei care m-au crescut. E drept ca nu e mare branza, dar dupa niste cartofi prajiti si un trend la cana, musai sa fac si eu ceva nemaivazut (care nu prinde glumele, au pacanele in gara de nord).
Prima reteta este de aperitiv, ciuguleala, bot amuzat. As fi facut si piure, ca mergea un vulcan cu gogosari dar nu a fost sa fie. Am retete la toate, doar sa ma concentrez.
Carne tocata, amestec, jumatate de kilogram, doua oua, ceapa (am pus una galbena si cozi de ceapa verde), usturoi, o capatana, sare si piper. Amestecat, gustat, modelat, dat prin faina (yay, o sa mor tanara, faine????) si prajite in ulei (dublu yay, prajit in ulei de nemasline? olelei, crima de lezmajestate).
Asadar facute ca pe vremuri de mama si bunica, toate au supravietuit in conditii normale, neinfectate de atatia specialisti in nutritie. Am uitat sa fac poza, dar va zic asa, ca intre noi, doua chiftele le-am uitat pe foc, s-au carbonizat si, yay si vai de mine, chiar le-am mancat, cu acroleina cu tot.
Ce rau imi pare ca s-au mancat inainte de piure (pireu, hihi).
Pana s-au fript (nu absorb ulei la foc mic, la rece, dar deja v-am poestit asta) am udat busuiocul si am pregatit de fel unu si doi, deci, mai intaim papricas.
Pulpe (alea erau la jumatate de pret in ziua aia), ficatei (din ce pregateam cainelui, belea, o sa aprofundez), ceapa si usturoi, boia, pasta de tomate, un fleac.
Pentru galusti, teoretic, oua si faina (de sare si piper nu mai zic, ca stiu haterii cum e cu optsprezecimea). Practic, faina, oua de tara, sare, piper si branza framantata.
Ouale de tara (nu sunt bio ca gainile sunt vaccinate) au dat o culoare belea, galustile mi-au iesit nitel cam taricele. Daca nu ati inteles ce zic eu aici intrebati, ca pot da explicatii, daca injurati nu e frumos.
La final am pus numai niste pasta de tomate, doua clocote, marar, gata.
Ciorba de fasole mi-am amintit sa o pozez tardiv, dar e tot reteta cum o faceam noi, carne (pastrama, carnati, coaste, gusa), zarzavat, cu albitura, stiti voi, tarhon, obligatoriu si o mana de ardei gras la fiert.
Neacrita, numai cu pasta de tomate, pa si pusi.
A, fireste ca am pus si fasole la ciorba de fasole, din aia inmuiata cu bicarbonat de sodiu sa iasa besinile din ea.
Bai asa buna ca era sa raman fara poze.
Mai am niste pozografii, am gasit la jumatate de pret niste chestii misto, am primit niste chestii misto, imi e lene sa le redau, deci poze doar (langosi cu branza care chiar au branza, rar).
Inca nu am rugat vecinul cu stanjenei sa imi dea, dar am rugat vecinul cu bulgarasi. Explozie de flori, am luat numai doua fire, restul sunt flori de ciulini.
Daca ati citit pana aici si nu ati inteles nimic, rezumat:
1. chiftele
2. papricas
3. ciorba de fasole
Ar mai fi si 4, mancarea cainelui, dar nu pot obosi neuronii alora care cauta chestii pe net ca poate dau in apoplexie si ma dau si in judecata. Reiterez, daca vreti vreo reteta sau nu ati inteles ceva, cereti civilizat, daca nu, nu.
Bai jur ca mai aveam o poza cu ciuperci din bancile parcului, dar nu o gasesc, asa ca va rororo.