contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Chiar daca am ratat noi burgerii de pe 4 iulie, i-am amanat pana pe 4 august, sau pe acolo pe undeva :)) Pentru ca am avut parte de o vreme mai racoroasa, care ne-a dat voie sa umblam pe la cuptor, am facut chiflele in casa, asa ca burgerii au fost complet home made.
Chiflele se fac foarte usor, nu e nevoie de mult framantat, iar gustul este minunat.
Pentru reteta de burgeri, va trebui sa ne faceti o vizita si maine. Sa stiti ca merita! :)

Pentru 12 chifle mari, avem nevoie de:
  • 650 g faina
  • 3 oua mari
  • un pliculet drojdie
  • 3,5 linguri de zahar (cam 45g)
  • 35 g unt moale
  • 2 lingurite sare
  • seminte de susan
Intr-un bol dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in 300 ml apa calduta. Le lasam sa stea vreo 5 minute, pana incepe sa apara spuma la suprafata. Separat batem 2 oua.
Amestecam cu degetele faina cu sarea si cu untul, formand un fel de firmituri. In bolul cu faina, facem un loc in mijloc in care turnam ouale batute, drojdia si incepem sa le amestecam pana obtinem un aluat moale. Acest aluat trebuie sa ramana moale, pentru ca daca mai adaugati faina, chiflele vor fi tari si indesate.
Framantam vreo 10 minute, apoi formam o bila din aluat, il acoperim si il lasam la crescut, la temperatura camerei, in jur de o ora - o ora si jumatate.
Cand aluatul si-a dublat dimensiunea, cu mainile date prin faina, impartim aluatul in 12 parti cat de cat egale, pe care le modelam ca bile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Acoperim tava si le mai lasam la dospit inca o ora.
Incingem cuptorul la 200 de grade, si punem un recipient cu apa inauntru. Ungem chiflele cu celalalt ou batut, presaram pe deasupra susan si le punem la copt pana se rumenesc, aproximativ 20 - 30 de minute.
Sunt foarte pufoase si foarte putin dulci, asa ca merg foarte bine si cu dulceata, iar caloriile sunt in jur de 295 la 100 de grame.

 

 

 

 

 

 


Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com