contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am facut niste chifle de care aveam nevoie pentru a pregati ceva pentru provocarea lunii august (o sa revin cu acea reteta). Pentru moment, doar chiflele :)
Reteta o am de la o mamica, Alina, care pregateste diverse chestii tare bune!
Ingrediente:
200 ml lapte,
350 g faina,
25 g drojdie proaspata,
3 linguri ulei,
sare.
Am cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat laptele caldut, amestecand cu o lingura in gropita respectiva, cat sa se amestece un pic drojdia cu niscai faina si cu lichidul. Asta e maiaua mea :)
Dupa cateva minute, timp in care drojdia mea se "bulbuceste", amestec bine toate ingredientele, incorporand si sarea. Cam asa procedez eu si la paine.
Am framantat aluatul, adaugand si uleiul; vreau sa va spun ca aluatul s-a lucrat foarte usor. M-am oprit din framantat (aluatul nu se mai prindea de mana) si am acoperit castronul cu un prosop curat.


Am lasat la dospit cca 45 de minute.
Aluatul, frumos crescut, l-am impartit in 8 bucati, pe care le-am rotunjit cat am putut de bine. Viitoarele chifle le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am mai lasat un pic la crescut.


Le-am uns cu ou batut, am presarat susan si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Nu mai stiu exact cat le-am lasat in cuptor, oricum, s-au copt repede.
Asa calde le-am pensulat cu putina apa si le-am scos din tava, dupa care le-am invelit cu un prosopel.



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com