Chifle Umplute Cu Afumatura
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Reteta asta am gasit-o pe blogul Gabrielei Cara, careia ii multumesc.La cererea "telespectarilor" le-am facut doua zile la rand,a doua oara am dublat cantitatile si tot n-au apucat 24 de ore.Esential la chiflele astea,e umplutura.Ceapa si carnea sa fie in proportie jumi-juma.S-o faceti aromata ,nu va zgarciti la condimente si ierburi.
INGREDIENTE:
Din aceste cantitati ies 16 chifle.
ptr.aluat
- 325 g faina CERNUTA
- 60g unt topit
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 130 ml sana sau lapte batut (am folosit sana)
- 1 cub drojdie (25 g) sau un plic de drojdie uscata dr oetker (asta am folosit eu )
ptr.umplutura:
- aprox 100g kaiser impanat taiat cubulete,sau alt mezel afumat.eu am avut ceafa afumata si am folosit 3 felii.
- 1 ceapa medie
-sare,piper dupa gust
-1/2 lg cimbru
MOD DE PREPARARE:
Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele si la sfarsit drojdia.
Dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
Cele care framanta aluatul cu mana, pun intr-un castron faina cernuta, adauga sarea,drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta,apoi adauga sana, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora,sau pana isi dubleza volumul.
Ceapa tocata se calestes impreuna cu mezelurile taiate cubulete.Se adauga sare,piper,cimbru.gustati amestecul sa fie bine aromat.
Dupa ce a dospit ,aluatul se imparte in 16 bucati
Fiecare bucata se aplatizeaza,se pune umplutura, apoi se lipeste aluatul de-asupra in asa fel incat sa se obtina 16 bile,rotind aluatul in maini,ca la chiftele.
Bilele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si se lasa sa mai cresca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 225 * C(foc mediu).
Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta.
Se coc circa 20 min,pana devin aurii.Daca sunt mai bronzate, asa ca ale mele, sunt mai crocante la exterior..Scoateti-le din tava calde,puneti-le intr-un cosulet si acoperitile cu un servet curat.
Se servesc dupa preferinta ,calde sau reci.
Umplutura,in mod sigur, se poate face si cu altceva decat afumatura: ciuperci de exemplu.
La cererea "telespectarilor" le-am facut doua zile la rand,a doua oara am dublat cantitatile.