contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Pisicute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





 De 1 Iunie am preparat Chifle catelusi. Au tare dragalasi si buuni de tot, ne-au placut maxim!! Tudor m-a intrebat daca nu-i fac si chifle pisicute, ca el le adora. Si m-am gandit imediat si cu ce sa umplu gura pisicutelor, ca aveam o punga de sprot congelat de la Ocean Fish ;-)
Si eu i-am zis ca-i fac, cum sa nu. De data aceasta nu am mai avut model si m-am tot gandit cum sa tai aluatul in asa fel incat sa iasa o pisica. Sau macar sa semene cu o pisica. Puteam sa-i fac urechile din doua bucati de aluat, dar ma gandeam sa nu se dezlipeasca si sa cada. Asa ca am ales varianta cu aluatul decupat si cu urechile gata iesite in evidenta. Din pacate, la copt, s-au cam estompat. Trebuie sa lucrez la alt model de pisicute.
Pana atunci, va las reteta si poate gasiti voi o alta metoda;-)
Aluatul se face intocmai ca la Chifle catelusi.

Ingrediente:
600g faina,
340ml lapte,
1 ou,
100ml ulei,
1 plic drojdie uscata Dr.Oetker(7g),
1 lingura de zahar brun,
1 lingurita de sare,
100g masline verzi,
1 ou pentru uns.
Pentru umplutura:
sprot congelat Ocean Fish,
castraveti,
ardei gras verde/rosu.


Mod de preparare:
Prima data preparam pestisorii. Lasam punga cu sprot

 la decongelat in frigider, peste noapte, iar a doua zi ii taiem si ii curatam de mate, ii tavalim prin faina,

scuturam surplusul, apoi ii punem intr-o tigaie cu ulei incins. 
Ii scoatem pe hartie absorbanta.

  Aluatul:
Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul. 
Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut. 
Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat. 
Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit o ora, la loc cald. Mai multe poze aici.
 Dupa ce a crescut, mai framanta-l un pic, apoi imparte-l in doua bile egale.
Dintr-o bila, fa alte trei. Cantareste-le, ca sa fie la fel.

Ia o bila de aluat si aplatizeaz-o cu podul palmei.


Cu un cutit ascutit decupati din  partea de sus

astfel incat sa scoateti in evidenta urechile pisicutelor.

Eu am avut masline verzi cu samburi. Le-am taiat pe mijloc, le-am scos usor de pe sambure si astfel am avut "ochisorii". Din alte bucati, triunghiuri, am facut "nasucurile". Iar din aluatul ramas, am facut firele mustatilor.

Se pensuleaza cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Am facut trei chifle mari


si sase mici


Nu au iesit la fel de frumoase ca si catelusii, clar le lipseste ceva...
 Si gata scoase din cuptor!!

Deja s-au mancat doua...:P chiflele sunt excelente!! Pisicutele nu prea, s-au cam modificat la copt...:(


Se taie chiflele cand sunt reci, se pun felii de castraveti, rondele de ardei grasi verzi si rosii si un sprot fript.



 Tudor a fost incant de pisicute!!! El mereu le vede altfel, in sensul bun ;-)


Dar pestisorul nu a vrut sa-l manance :P

I-a mancat tati pe toti. Pestisorii ;-)