contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle-painici Cu Carnaciori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Chiflele astea,sau painici, le-am vazut prima oara pe blogul  lui Fimere .Ea spune ca la randul ei le-a vazut pe site-uri malaeziene,unde sunt ceva obisnuit.Nu am folosit reteta ei de aluat ci reteta de la chiflele mele cu usturoi si verdeturi, cu cantitatile injumatatite,in schimb am folosit modul de construire ,ca sa zic asa al painicilor care mi s-a parut spectaculos.
INGREDIENTE:
masura 1 cana=240 ml
-2 cani cu faina  (300 g)
-1 plic drojdie uscata ,7g
-1 ou
-2/3 cana lapte ,(160 ml)
-3 Lg (linguri) ulei
-1 Lg zahar
-1 lg (lingurita ) sare
-2 catei usturoi
-1/2 lg cimbru
-12 carnaciori oltenesti(cam de 15-17 cm lungime )
-1 ou batut cu putin lapte pentru uns
-parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
Eu am facut aluatul in masina de paine,punand ingredientele pentru aluat in ordinea indicata:lichidele,oul,sare ,zahar,usturoi zdrobit,cimbru,faina,drojdie.

Cine framanta cu mana,procedeaza ca la orice aluat de paine.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se impate in 12 bile si se intinde fiecare in forma ovala,cam de dimensiunea carnaciorului.

 
Se pune carnaciorul la mijloc si se inchide bine,apoi se ruleaza





Cu un cutit bine ascutit,crestati ruloul dar nu pana jos,apoi trageti prima rondela spre dreapta,a doua spre stanga si tot asa.

Asezati chiflele in tava,lasati sa mai creasca putin,apoi ungeti cu oul batut cu lapte.Nu conteaza daca aluatul se deformeza cand lucrati painicile,pentru ca el isi va reveni la copt.

Puneti-le in cuptorul preincalzit la 225*,timp de 25 de minute.Dupa ce le scoateti din cuptor, presarati-le cu parmezan si acoperiti-le cu un servet curat de bucatarie.Apoi le puteti trece intr-un cos.Se pastreaza aoperite cu servet,daca mai apuca !
Puteti servi ca atare sau acompaniate de  o salata.

Asta ca sa vedeti ce pufoase sunt.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com