Chifle-painici Cu Carnaciori
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiflele astea,sau painici, le-am vazut prima oara pe blogul lui Fimere .Ea spune ca la randul ei le-a vazut pe site-uri malaeziene,unde sunt ceva obisnuit.Nu am folosit reteta ei de aluat ci reteta de la chiflele mele cu usturoi si verdeturi, cu cantitatile injumatatite,in schimb am folosit modul de construire ,ca sa zic asa al painicilor care mi s-a parut spectaculos.
INGREDIENTE:
masura 1 cana=240 ml
-2 cani cu faina (300 g)
-1 plic drojdie uscata ,7g
-1 ou
-2/3 cana lapte ,(160 ml)
-3 Lg (linguri) ulei
-1 Lg zahar
-1 lg (lingurita ) sare
-2 catei usturoi
-1/2 lg cimbru
-12 carnaciori oltenesti(cam de 15-17 cm lungime )
-1 ou batut cu putin lapte pentru uns
-parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
Eu am facut aluatul in masina de paine,punand ingredientele pentru aluat in ordinea indicata:lichidele,oul,sare ,zahar,usturoi zdrobit,cimbru,faina,drojdie.
Aluatul se impate in 12 bile si se intinde fiecare in forma ovala,cam de dimensiunea carnaciorului.
Puteti servi ca atare sau acompaniate de o salata.
Asta ca sa vedeti ce pufoase sunt.