Chifle Kaiser
Sursa Chifle Kaiser
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- un albus
- un ou
- 330 ml apa
- 600 g faina cernuta
- o lingura zahar
- o lingurita sare
- 2 1/2 lingurite drojdie uscata
- o lingura unt topit si racit
Mod de preparare
1. Pentru a face aluatul puteti folosi masina de paine, introducand ingredientele dupa instructiunile din manual, sau il puteti face manual. Daca optati pentru manual adaugati la faina amestecata cu sare oul, albusul si untul(batute impreuna), apoi apa calduta amestecata cu drojdie si zahar.
2. Puneti aluatul obtinut intr-un bol curat, acoperit cu folie transparenta si dati-l la frigider peste noapte. A doua zi framantati putin aluatul si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut framantati-l putin, apoi impartiti-l in 8 parti egale. Luati pe rand fiecare biluta si modelati-o sub forma de baston, pe care il taiati in doua. Faceti un nod lejer in mijlocul fiecarui baston obtinut, apoi treceti capatul din stanga prin nod pe deasupra o data sau de doua ori(depinde cat de lung e capatul), iar cel din dreapta pe dedesupt.
3. Preincalziti cuptorul al temperatura maxima (220 -230 C) si asezati o cratita cu apa fierbinte in partea de jos. Asezati chiflele obtinute pe o tava mare tapetata cu hartie de copt. Stropiti-le de la inaltime cu apa, cu ajutorul pompitei. Presarati-le cu susan sau mac. Dati temperatura cuptorului la 200 C si inainte de a introduce chiflele stropiti peretii laterali ai cuptorului cu pompita (ATENTIE sa nu atingeti becul din spate). Puneti chiflele si lasati-le pana devin aurii, avand grija sa mai stropiti o data peretii cuptorului in timpul procesului de coacere. Le puteti consuma in loc de paine sau in sandwichuri delicioase. Sursa
comentarii