Chifle Integrale Cu Patru Feluri De Seminte
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sanatoase si
hranitoare, sant preferatele familiei mele si nelipsite din meniul zilnic.
Timp de pregatire: 180 minute
Timp de pregatire: 180 minute
Ingrediente:
200ml
apa
50g
ulei
½
lingurita sare
½
lingurita zahar
500g
faina
1
plic drojdie uscata
Pt
deasupra:
1
ou
2
linguri lapte
2
lingurite seminte de susan
2
lingurite seminte de in
2
lingurite seminte de floarea soarelui
2 lingurite
seminte de dovleac
Mod de
preparare:
Adaugam
ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Setam pt
framantare si dospire. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru,
unsa cu putin ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Modelam fiecare
bucatica in forma de chifla si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le
lasam inca 30 minute sa creasca in tava. Intre timp pornim cuptorul si ne
pregatim ingredientele de deasupra. Intr-un bol, batem oul cu laptele bine,
bine si in alt bol amestecam cele patru feluri de seminte.
Cand chiflele
si-au dublat volumul, cu ajutorul unei pensule le ungem cu amestecul de ousi
lapte si presaram deasupra lor semintele. Dam la cuptor, la foc mediu, pentru
45 minute.
Pofta buna!