contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Din Faina Integrala Cu Seminte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi va aduc niste Chifle din faina integrala cu seinte, pentru ca este 16 octombrie, ziua painii si pentru ca particip alaturi de alti food-bloggeri la un mic proiect ce sarbatoreste cumva World Bread Day. Veti vedea mai jos lista completa a bloggerilor care iau parte la acest proiect si va invit cu drag sa ii vizitati pe fiecare si sa gustati, macar virtual, din bunatile create de ei special pentru aceasta sarbatoare.

Asadar eu azi vin cu niste chifle din faina integrala cu seminte, niste mici painite, adorabile dupa cuma le-a zis Miruna, niste painite pe care le puteti folosi pentru ava crea mici sanvisuri delicioase sau doar pentru a le rontai asa simple. In orice varianta, ele vor fi mereu pufoase si delicioase. Deci sa povestim!

Chifle din faina integrala cu seminte

Ingrediente pentru Chifle din faina integrala cu seminte

  • 500 gr faina integrala
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de susan
  • seminte de susan alb, susan negru, floarea soarelui, in
  • faina de grau alba pentru modelat chiflele

Mod de preparare pentru reteta de Chifle din faina integrala cu seminte

Marturisesc ca nu stiu a face paine cu maia, nu am nici indemanarea necesara, nici timpul si si nici starea pentru a iubi acest procedeu tehnic maia+faina+… orice altceva.

Asa ca am facut chiflele astea cam asa:  in cuva masinii de paine am pus faina integrala, sarea, si drojdia uscata. Am pornit masina si am inceput sa adaug laptele caldut, apoi apa calduta. Intre timp am supraveheta totul cu ochi de vultur, astfel incat aluatul sa ajunga la cosnistenta dorita. Adica putintel moale si usor lipisios, dar bine inchegat si neted. La final am adaugat 2 linguri de ulei de susan si cateva seminte. Apoi am lasat masina sa isi faca treaba in liniste.

Cand masina m-a anuntat ca a terminat de framanat si dospit, am rasturnat aluatul pe masa de lucru infainata bine cu faina alba de grau.

Am luat cate o bucata de aluat si am modelat-o in forma rotunda, ma rog atat cat m-am priceput eu :) . Am pus bilele de aluat intr-o tava, pe o hartie de copt. Le-am presarat cu seminte de susan alb si negru. Am dat tava la cuptor, incalzit dinainte, si la foc moderat am asteptat cuminte, vreo 40 minute, ca aceste bile de aluat sa se transforme in niste minunate chifle din faina integrala cu seminte. Cam asta e.

Chifle-din-faina-integrala-cu-seminte-1

Daiana si Cosmin - http://www.simplusibun.ro

Aura Carolina Popa -http://bucatariaurei.blogspot.it/

Dia-Daria

Iuliana Miu – Bucate aromate

Acest articol Chifle din faina integrala cu seminte apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.