Chifle De Secara
Sursa Chifle de secara
articol scris de reteteveg.blogspot.c blog reteteveg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 g faina de secara
- 25 g drojdie
- 1 lingura ulei
- sare
- patrunjel uscat
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua.
Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga si uleiul, sarea, patrunjelul uscat si se framanta coca.
Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 5 minute.
Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.
Vor iesi 8 chifle. Valori nutritionale:
calorii | proteine | lipide | carbohidrati | |
total | 1881.3 | 47.1 | 16.5 | 377.5 |
per portie | 235.2 | 5.9 | 2.1 | 47.2 |