Chifle De Foccaccia
Sursa Chifle de foccaccia
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta am gasit-o mai demult pe site-ul BBC, dar am pierdut linkul catre ea. Asa ca am pastrat structura si am improvizat putin. Iata insa ce a iesit.
Ingrediente
500 gr faina
1 pliculet drojfie
putin zahar
1 lingurita sare
putin ulei
aprox 300 ml apa calda
500 gr faina
1 pliculet drojfie
putin zahar
1 lingurita sare
putin ulei
aprox 300 ml apa calda
Puneti faina intr-un bol si faceti o gropita in mijloc unde sa puneti sarea, drojdia si putina apa calduta. Eu las cam 5 minute sa se trezeasca drojdia. Apoi framantati aluatul cu restul ingredientelor.
Puneti aluatul la crescut 1 ora.
Dupa o ora mai framantati o data usor si lasati-l sa se odihneasca 10-15 minute. Apoi formati 10 chifle pe care le puneti pe o tava si le mai lasati la crescut o ora.
Dupa ce a trecut si aceasta ora, apasati cu degetele aluatul si puneti peste el ardei, bacon, masline, oregano si putin ulei de masline.
Cam cu 20 de minute inainte de a pune foccaccia la cuptor, dati drumul la foc si puneti o tigaie mai inalta jos in cuptor. Cand bagati tava cu painea, turnati in acea tava incinsa o cana cu apa.
Foccaccia va fi gata in aproximativ 30-40 de minute.