Chifle Cu Usturoi Si Patrunjel
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
250 ml apa
3 linguri lapte
2 linguri ulei
2 lingurite sare
450 g faina
7-8 g drojdie uscata
1 galbenus
1 lingura lapte
4-5 catei usturoi
½ legatura patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic.
Bila de aluat se lasa in castron si se presara putina faina deasupra. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 9 bucati egale. Din fiecare biluta de aluat se intinde un sul de 10 cm, apoi se inoada. Partea de franghie care vine pe dedesubpt se aduce pe deasupra in centru,iar cealata se baga dedesubt tot in centru.
Chiflele se pun intr-o tava mare,tapetata cu hartie de copt, la distante mari una de alta. Se lasa intr-un loc cald aprox 40 minute pentru dospire.
Galbenusul de ou se bate cu laptele si se adauga patrunjelul si usturoiul tocate marunt. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se ung chiflele cu amestecul obtinut. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 min, pana se rumenesc.