Chifle Cu Seminte De Floarea Soarelui Si Susan
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nutriţioniştii spun că pâinea-ngraşă:
„Cine mănâncă foarte grav greşeşte”.
Cercetătorii au făcut nişte studii
Şi au concluzionat: pâinea prosteşte.
Că vă scurtează ceva ani din viaţă
Se poate să citiţi pe vreun site mâine,
Dar să vă spun o ştire mega-tare:
Îl ştiţi pe Einstein? Cică mânca pâine…
Ce iti trebuie pentru 6 chifle mari (poza 1)
- 500 gr de faina neagra (este deja amestecata cu faina alba)
- 200 gr faina alba
- 15 gr de drojdie proaspata
- 120 ml iaurt (am folosit iaurt de baut)
- 3 linguri ulei de masline
- 300 ml lapte
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita de zahar
- o mana de seminte de floarea soarelui
- 2 -3 lingurite cu susan
Plan de lucru:
- Incalzim laptele, in care diluam drojdia. Adaugam si zaharul. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. (poza 2)
- Introducem acest amestec in cuva masinii (poza 3), turnam uleiul de masline (poza 4) si iaurtul. Presaram faina si sarea (poza 5). Pornim programul dorit (am folosit programul 13, doar pentru framantare si pentru a lasa aluatul sa creasca) (pozele 6 si 7).
Atentie!! Cuva masinii poate fi deschisa doar in momentul framantarii , apoi cand aluatul este lasat la crescut, nu mai deschidem cuva masinii.
- Dupa ce s-a terminat programul si a crescut si aluatul, am amestecat usor semintele de floarea soarelui si susan, apoi am mai lasat la crescut (in camera trebuie sa fie cald) inca 30 minute (poza 8).
- am format chiflele , 6 la numar, si le-am pus pe o tava acoperita cu hartie de copt (poza 9). Le-am lasat la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana s-au rumenit.
- Pofta buna ! (poza 10)
Timp de preparare: 180 de minute
Pret: 8 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie