Chifle Cu Mascarpone
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Din acest weekend am decis sa ma angajez intr-o provocare (cu mine insumi :) ) si sa coc macar in weekend o paine. Spun asta pentru ca deseori, si probabil nu este doar cazul meu, prefer sa aleg varianta mai usoara a painii cumparate si sa uit ce bunatati pot pregati cu putina faina si drojdie.
Pentru acest weekend am pregatit niste painici delicioase cu mascarpone, asa cum am invatat de pe blogul lui Gourmandine.
Ingrediente
650 gr faina
250 gr mascarpone de la Lactitalia
25 gr zahar
1 1/2 pliculet drojdie
300 ml lapte
1/2 lgt sare
50 gr unt
1 ou + susan
Am inceput prin a masura faina. Am amestecat in ea sarea si apoi am facut o gropita in mijloc unde am pus drojdia, zaharul, untul putin topit si unde am inceput sa torn putin cate putin, incepand framantarea, laptele incalzit.
Cand am framantat intreg aluatul si am incorporat faina, am adaugat mascarponeul si am continuat sa framant inca vreo jumatate de ora - consistenta aluatului este una moale si merge destul de usor.
Aluatul trebuie lasat la crescut o ora.
Aici eu am gresit putin pentru ca m-am luat cu treaba si l-am lasat putin mai mult de o ora. Consecintele le vedeti pe produsul final - painicile mi-au crapat. Desi m-a suparat la inceput acest fapt, ulterior chiar mi-au placut chiflele mele dantelate! :)
Am turnat aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, l-am mai framantat usor o data, l-am intins usor cu palmele si l-am rulat. Din aluatul astfel rulat am taiat cu cutitul aluatul pentru chifle. Am framantat usor fiecare chifla si le-am pus in tava.
Dupa ce au ajuns in tava, le-am us cu un ou batut si le-am presarat cu susan.
Le-am dat la cuptor cam 40 de minute, pana s-au rumenit frumos.
Sunt exceptionale la gust, foarte pufoase si moi.