Chifle Cu Leurda Umplute Cu Branza
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aromate
si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de
lapte !
Timp
de pregatire: 150’
Ingrediente:
200ml
apa
½
lingurita sare
¼
lingurita zahar
2
linguri ulei
100g
leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
500g
faina alba
1,5
lingurita drojdie uscata
Umplutura:
100g
telemea de oaie
100g
urda
Glazura:
1
ou
2 lingurite seminte de floarea soarelui
Mod de
preparare:
In
ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am
setat-o pentru framantare si dospire.
Intre
timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.
Cand
semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de
lucru si-l mai framantam putin.
Impartim
apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi,
grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau
decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza
si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:
Asezam
chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.
Intre
timp pornim cuptorul aragazului.
Inainte
de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe
fiecare chifla.Coacem pentru 30’.
le
lasam putin la racit, dupa care se pot servi.
Sand delicioase
si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.
Pofta
buna!