Chifle Cu Lapte Batut
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
O reteta gasita pe blogul Biancai pe care am incercat-o din pura curiozitate - imi place painea cu lapte si cu cea cu iaurt - si eram curioasa cum o fi si cea cu lapte batut. Rezultatul m-a surprins - nu atat pentru ca am scos din cuptor niste painici aburinde si gustoase, ci pentru ca (si asta mi se intampla pentru prima oara cu painea de casa) mi-au placut mai mult a doua zi! :)
Dupa cum vedeti insa eu am gresit un pic aluatul. Natalia a insistat sa serveasca masa si am lasat putin mai mult la dospit aluatul - de aici crapaturile.
Ingrediente
500 gr faina Boromir
1 pliculet de drojdie uscata
1 lingurita zahar
putina apa calda
1 lingura ulei
1 ou
200 ml lapte batut
sare
1 ou pentru uns
In mijlocul fainii faceti o mica groapa in care puneti drojdia, zaharul si putina apa calda sa treziti drojdia. Amestecati usor si cand ati facut o gramajoara de aluat incepeti sa adaugati laptele batut. Adaugati oul si uleiul, sarea dupa gust si framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.
Puneti la crescut pentru 50 de minute.
Rasturnati aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si formati chifle sau cornulete. Asezati painicile in tava, ungeti-le cu un ou batut si mai lasati sa creasca aproximativ 30 de minute.
Dati la cuptor cam 30 de minute, pana se rumenesc.
Sunt ideale pentru micul dejun! :)