contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Cu Lapte Batut Si Rosii Uscate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am mai spus intr-o postare ca vreau sa cumpar timp.. pana acum n-am gasit nici un vanzator :)
Dar de niste chifle nu puteam sa nu-mi fac timp, nu?! Era mai mare rusinea ca eu sa nu pregatesc pentru Provocarea Dulce Romanie, niste pufosenii d-astea! :)

Ingrediente:
600 g faina alba
200 ml lapte batut
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 ou
1 lingurita sare
cca 150 ml apa calda
2 linguri ulei de masline
3 bucati rosii uscate din ulei
1 ou pentru uns

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn.
La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.
Aluatul l-am framantat vre-o 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vre-o 45 de minute.
Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute.
Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!
Pofta buna va doresc!