Chifle Cu Lapte Batut Si Rosii Uscate
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dar de niste chifle nu puteam sa nu-mi fac timp, nu?! Era mai mare rusinea ca eu sa nu pregatesc pentru Provocarea Dulce Romanie, niste pufosenii d-astea! :)
600 g faina alba
200 ml lapte batut
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 ou
1 lingurita sarecca 150 ml apa calda
2 linguri ulei de masline
3 bucati rosii uscate din ulei
1 ou pentru uns
Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn.
La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.
Aluatul l-am framantat vre-o 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vre-o 45 de minute.
Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute.
Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!
Pofta buna va doresc!