contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Oare ce nu am mai postat de mult?! Binenteles ca o reteta de painica!!! De data asta chifle! 

Ingrediente:
250 g faina alba
250 g faina secara
250 g faina premix ptr paine
1 iaurt – 150 g
1 ou
200 ml lapte dulce 3,5%
10 g drojdie proaspata
30 ml ulei masline
1 lingura sare
1 lingurita zahar
ulei ptr uns tava
lapte ptr uns painica
seminte susan
Faina am cernut-o separat, apoi am adaugat-o intr-un castron si am amestecat-o.
Drojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, 
....iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut. Amestecand cu o lingura de lemn, am adaugat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. La urma am adaugat uleiul si am framantat cateva minute. Am pus aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut, pentru o ora.
Dupa perioada de dospire, cand aluatul si-a marit volumul, l-am rasturnat pe masa, am impartit in 7 bucati relativ egale, si am format 7 bilute, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Le-am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am uns cu lapte caldut si am presarat seminte de susan. 
Am dat painica la cuptor ptr 35 minute, la 190 grade.
Cand a fost gata, am pus painica intr-un prosop si am lasat asa infasurat sa se raceasca.
A iesit foarte pufoasa si gustoasa!
Merge de minune langa traditionalii mici!

Sa aveti pofta!