Chifle Cu Iaurt
Sursa Chifle cu iaurt
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
250
g faina alba
250
g faina secara
250
g faina premix ptr paine
1
iaurt – 150 g
1
ou
200
ml lapte dulce 3,5%
10
g drojdie proaspata
30
ml ulei masline
1
lingura sare
1
lingurita zahar
ulei
ptr uns tava
lapte
ptr uns painica
seminte
susan
Faina am cernut-o separat, apoi am adaugat-o intr-un castron si am amestecat-o.
Drojdia
am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut,
....iar amestecul l-am pus in
mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut. Amestecand
cu o lingura de lemn, am adaugat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. La urma
am adaugat uleiul si am framantat cateva minute. Am pus aluatul intr-un vas
acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut, pentru o ora.
Dupa
perioada de dospire, cand aluatul si-a marit volumul, l-am rasturnat pe masa,
am impartit in 7 bucati relativ egale, si am format 7 bilute, pe care le-am
asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Le-am lasat la
crescut cca 30 minute, apoi am uns cu lapte caldut si am presarat seminte de
susan.
Am dat painica la cuptor ptr 35 minute, la 190 grade.
Cand
a fost gata, am pus painica intr-un prosop si am lasat asa infasurat sa se
raceasca.
A
iesit foarte pufoasa si gustoasa!
Merge de minune langa traditionalii mici!
Sa aveti pofta!