contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Cu Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tot in cadrul "Dulce Romanie", Simona ne-a propus sa pregatim ceva bun pe baza de aluaturi dospite.

Asa ca, fiind preferatele copiilor mei, am pregatit chifle rumene si pufoase cu cascaval.


Ingrediente:  700 gr faina, 400 ml apa calduta, 80 gr unt, 1 lingurita de sare, 1 lingura zahar, 1 plic drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata, 250 gr cascaval

 

Framantam un aluat de paine dupa procedeul de aici.
Dupa dospire intindem aluatul cu ajutorul sucitorului astfel incat sa obtinem o foaie groasa de 2 cm. Taiem in forma de trinughi si lasam la dospit in tava timp de 30 de minute.
Intre timp incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Introducem in cuptor o tava cu apa, pe care o mentinem in cuptor pana se coc painicile. 

Acoperim chiflele cu cascaval ras si le coacem timp de 20 de minute.


Sunt absolut delicioase: crocante la exterior si pufoase la interior.

 

Pofta buna!