Chifle Crocante(knusperbrötchen)
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu pot decit sa recomand mai departe!
Aici reteta:
INGREDIENTE MAIA:
- 125g faina de griu pentru panificatie
- 80g apa
- 4g drojdie proaspata
- 3g sare
INGREDIENTE ALUAT:
- maiaua
- 375g faina de griu pentru panificatie
- 25g faina de secara
- 230g apa
- 4 g drojdie proaspata
- 7 g sare
- 10 g untura de porc sau unt
- 5 g maltz pentru copt activ(eu am folosit inactiv- se poate inlocui cu sirop de malz sau miere/zahar)
- gris din griu dur pentru tavalit
MOD PREPARARE:
Ingredientele pentru maia se amesteca cu mina si se lasa maturizat 48 ore in frigider la 4°C.
Dupa aceea se amesteca toate ingredientele malaxind 5 minute la o turatie mica si inca 5 minute la turatie ridicata.
Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda de pe peretii recipientului.
Se lasa la dospit ca. 90min. La 30 min. se impacheteaza.
Dupa aceea se scoate pe masa de lucru infainata, se imparte in 8 bucati egale din care se slefuiesc chifle care se tavalesc in gries si se lasa la dospit cu incheietura deasupra ca. 45min.
Dupa aceea se aseaza pe tava de copt cu partea neteda, adica cu partea de jos, deasupra, se cresteaza adinc in cruce si se introduc la copt in cuptorul incins la 230°C cu abur, temperatura in scadere 210°C ca. 20 min.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss