contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chicken Pulao (pilaf De Pui Pakistanez)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Thank you, Amir for this recipe.
Amir este colegul meu. De la el am aceasta minunata reteta. Si mi-a dat si niste amestecuri de condimente facute ca la mama lor. N-a vrut sa-mi spuna ce e in ele. Secret de familie ;) .
Mi-a spus insa, care ar fi ingredientele principale

  • 500 g carne pui, taiata fasii
  • 5 catei de usturoi, rasi fin (facuti pasta)
  • 5 cm ghimbir, ras fin (facut pasta)
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 bucata (3 cm) scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 5 boabe piper negru
  • 1/4 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita chimion (sau chimen) (zeera)
  • 1 lingurita turmeric (haldi)
  • 4 cesti orez basmati
  • 4 linguri ulei (de porumb am pus eu)
  • sare, dupa gust


Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si adauga scortisoara, cuisoare, piper, chimion. Prajeste putin pana ce incep sa sara. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin. Adauga ceapa si caleste la foc mediu (sa nu se arda). Adauga carnea, praful de chilli si turmeric



si amesteca-le. Adauga 2 cani de apa (sau supa clara de pui)



si lasa sa fiarba la foc mic (poti acoperi cu capac).
In acest timp spala orezul si pune-l in apa 15 minute. Scurge-l printr-o sita deasa. Adauga-l in mancare, cand carnea e aproape facuta.



Daca zeama a scazut prea mult, mai adauga apa (lichidul sa fie cam 1 cm deasupra orezului). Potriveste de sare.
Adu la fierbere, dupa care da focul foarte foarte incet, acopera cu un capac etans si lasa 10 minute. Inchide focul si mai lasa 10 minute.
Serveste cu salata sau muraturi.


Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com