Chicken Popcorn
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu stiu ce mi-a venit sa ii zic asa, poate ca le-am mancat ca pe floricele, am dat pe net si, culmea, chiar e asa o reteta, deci nu-i nimic, mai e una.
Motivatia? Chef de KFC, lene maxima si nu stiu de ce, am avut impresia ca o sa pot face ceva foarte asemanator, ceea ce am si reusit, nu identic, dar seamana. Nu recomand, e nesanatos, pui prajit, faina, deci numai pentru nepretentiosi.
Am taiat un piept de pui deja sacrificat (FICAT! FICAT!) in bucatele mici, pe care le-am amestecat cu: faina, sare, piper, praf de usturoi, 5 spices, ghimbir praf, piper cayenne.
Am lucrat brutal cu toate, adica le-am aruncat apoi in ou batut, nu le-am gadilat bucata cu bucata.
Din ou direct in amestecul de faina condimentata iar.
Si apoi in baie de ulei, nu prea incins, nici prea descins, sa zic asa, pe la 180 de grade (opinie personala, ca wok-ul nu are termometru).
Am cautat si un fir de lumina sa se vada ca sunt aurii.
Cat de mici sunt? Pai mici. Popcoarne.
Ce amanunte am uitat sa va spun. Pai le-am scurs intai in sita, pe urma le-am pus pe servetel. Si sosul l-am facut dupa cheful de moment din doi catei de usturoi, iaurt si maioneza in parti aproximativ egale si sos iute-dulce (din ala de-a gata, pentru pachetele sau fructe de mare, am in plus).
Aduc destul de bine cu bucatile alea de pui de la KFC si or fi la fel de nesanatoase, ma doare in premium pilsul cu care s-au insotit.
Ce imi pare rau e ca nu a mai fost soare, chiar sunt aurii.
rororo