Chicken Piccata
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
desemnind un mod italian de a gati carnea (de obicei,de vitel sau chiar de peste) prin sotare si apoi fierbere intr-un sos cu unt,lamiie,condimente,"piccata"a "prins" pe continentul american in combinatie cu pieptul de pui.eu am luat la cunostinta de reteta prima oara pe site-ul monicai, retete in imagini,unde mara ,o romanca stabilita in new york , ne-a incitat cu niste poze "delicioase".de atunci,am tot citit diverse retete si am gasit exact ceea ce place tuturor din casa,chicken piccata fiind un fel usor de gatit,placut,rapid ,potrivit perfect acestor zile ,cind ,simtindu-ma cumplit de rau in urma unei raceli,m-am vazut totusi nevoita sa gatesc,in ciuda faptului ca pozitia ortostatica imi crea ceva dificultati...si asa am facut si citeva poze ,sa pot sa va impartasesc si voua reteta,poate va scoate cindva din impas!
ingrediente:
1 piept de pui,facut fileuri(eu fac de obicei 6 dintr-un piept mare),
3 linguri ulei de masline,
1 lingura cu unt,
2 linguri de capere,scoase din saramura ,tinute citeva minute in apa calduta si clatite,
citeva linguri de faina,
2-3 catei de usturoi,feliati fin,
cca 100 ml supa de legume,
sucul de la 1/2 de lime(sau lamiie),sare,piper.
fileurile de pui se sterg cu prosoape absorbante,se asezoneaza cu sare si piper,apoi se dau prin faina,scuturind surplusul si se pun la foc mediu,in uleiul incins,pina cind se fac aurii la culoare,atit pe o parte cit si pe cealalta.asta dureaza in medie cca 3-4 minute pe o parte,iar pe cealalta cca 2-3 minute.dupa etapa aceasta le scoatem pe servete absorbante,acoperite ,sa se mentina calde si incepem prepararea sosului,care consta in turnarea supei fierbinti intr-o alta tigaie,adaugam caperele ,usturoiul , sucul de lamiie,lingura de unt,apoi fileurile din piept de pui si le lasam acolo,la foc mediu,pina cind sosul scade la 1/2,cca 6-7 minute .
stiu ,o sa ma intrebati daca nu putem renunta la unt.da ,se poate,dar savoarea acestei retete sta in lingura aceasta de unt ,merita sacrificiul. daca aveti timp puteti chiar sa preparati niste unt clarificat-ghee,mult mai sanatos si destul de usor de obtinut.
puiul preparat astfel il putem servi cu niscaiva amidonuri: cartofi,paste,orez,mamaliga.eu,moldoveanca fiind,nu ma dezmint:cel mai mult imi place cu mamaliga...si celor din casa,aidoma.
despre capere si alte condimente puteti gasi informatii aici,la radu popovici .
si daca tot ajungeti la el,puteti rasfoi primele carti culinare in format digital
lansate in romania:bucatarie chinezeasca,indiana,retete pentru copii , salate si daca va tenteaza le puteti si achizitiona!
enjoy!