Chicken Parmigiana
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ca si alte americanisme, are si asta o droaie de variante, ba dat prin faina, ou, pesmet, simplu, ba cu mult sos de rosii, ba fara, ba cu parmezan in pesmet, ba nu stiu ce. Deci varianta mea este una din sutele de variante presupus corecte, ca la multe retete care s-au indepartat de mama Italie de cand au trecut oceanul.
Am folosit piept de pui, pesmet mai mare, parmezan proaspat ras, un ou si sos de rosii facut de mine dintr-o cutie de rosii tocate, putin zahar, oregano, busuioc si sare cu lamaie si rozmarin, plus ulei de masline.
Bucatile de pui nu le-am batut, le-am lasat mai grosute, suporta doua interventii termice, nu vrem sa iasa iasca. De dat eu le-am dat prin parmezan, ou si pesmet. Apoi le-am prajit cat sa prinda crusta aurie, e chiar indicat in interior sa nu fie bine facute, din motivele expuse mai sus.
Le-am pus apoi intr-o tava, le-am acoperit cu sos de rosii si parmezan (am vazut variante in care se pun si altele, mozzarella, mai stiu eu ce, nu avem) si le-am dat la cuptor.
Si gata, simplu ca buna ziua. Si asta e un fel pe care l-as baga intr-un meniu de pranz, fireste cu un parmezan mai ieftin (daca exista) sau chiar cu cascaval, cred ca iese bun, dar nu stiu cum s-ar putea numi, chiken caciocavallo?
Oricum, merge de minune cu paste simple, doar cu ulei de masline sau unt, eu am avut chef de reginette.
Dupa cum spuneam, ideea e sa iasa fraged, adica sa nu stea pana se usuca nici in tigaie, nici in cuptor, mie mi-a iesit.
Azi mai am un lob de piept de pui, sa vad ce fac cu el ca si parmezan mai am de ucis, il plimb de un an prin frigider.
rororo