contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"chi Va Piano, Va Sano E Va Lontano"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


"Chi va piano, va sano e va lontano" Acesta este motto-ul celor de la restaurantul Vapiano.( In Bucuresti restaurantul e undeva intre Plazza Mall si magazinul Cora.)
Cu alte cuvinte, daca mananci relaxat, esti mai sanatos si vei trai mai fericit (si mai mult). Le dau dreptate.  Un loc in care te simti putin in Italia. De la modul in care e amenajat, la modul in care e pregatita mancarea.



Am aflat de acest loc de la prietenii mei bucatarasi, asa ca l-am luat pe fimiu de o aripa (numai noi din toata familia suntem innebuniti dupa mancare italiana) si am purces. Am ajuns intr-o zi de vineri, pe la ora 13, cand terasa era plina , iar inauntru destula lume. Dupa cum aratau, unii lucrau in birourile de deasupra, dar altii venisera special pentru un pranz acolo. Imi pare rau ca nu mi-am luat si aparatul foto, pozele fiind facute cu telefonul.



La intrare ti se da un card, pe care ti se inregistreaza tot ceea ce comanzi. Mesele si scaunele sunt rustice, din lemn, mese mari la care sa incapi cu toata gasca. :)  Nu sunt chelneri care sa te serveasca la masa, ci te duci tu la statia de la care vrei sa comanzi (paste, pizza sau salate) si dai comanda. Dupa care, te uiti cum se pregateste mancarea in fata ta!
Ce mi s-a parut fantastic este ca pastele sunt proaspete. Si au multe tipuri: ravioli, penne, spaghetti, pappardelle,s.a., vreo 11 in total, din care 2 sunt din faina integrala.




Fiecare portie de paste proaspete e pusa intr-o cutie de plastic, asa ca atunci cand sunt puse la fiert nu sunt atinse cu mana. Sosul pentru paste e facut in niste tigai din otel, ce seamana cu wok-uri imense. Mirosul ce se degaja e minunat.
Noi am comandat o portie de spaghetti bolognese (care au fost 19 RON cu o apa plata la 250 ml)



si o portie de pappardelle pesto (care au fost 16 RON cu apa plata)




Gustul a fost foarte bun, portia indestulatoare. Mi-a mai placut ca la masa nu aveau checiap, asa cum nici un restaurant italian nu are, dar aveau pe langa uleiul de masline si otet balsamic si ulei cu chilli.
Au si un colt in care poti sta pe niste canapele confortabile sa savurezi o cafea sau o bautura.



La iesire te opresti la casa, dai cardul si platesti. Daca vrei lasi si un bacsis intr-o cutiuta. Eu am lasat, caci tot personalul, chiar daca e tanar, e  serviabil si foarte dragut cu clientii.
Cam asta a fost masa mea de pranz. O sa mai merg cu siguranta la restaurantul Vapiano, caci am vazut in meniu multe lucruri interesante.


Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com