contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chestnut Bomb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Asta e one of the best deserts de pana acum. E atat de fin si elegant si sofisticat (ma refer la gust). Evident asta e parerea noastra :D Cei care nu sunt prieteni cu piureul de castane s-ar putea sa nu fie in asentiment, desi are doar aroma de piure de castane, aroma care se imbina perfect cu ciocolata, alunele, migdalele...si frisca, of course! Bun, stergem frumos tastatura pe care am salivat pana acum si ne apucam de treaba.
Avem nevoie de:
- 500 gr piure de castane (cel unguresc-strongly recommended!)
- 150 gr zahar
- 150 ml apa
- 100 gr migdale sau alune de padure maruntite (eu am pus jumatate migdale jumatate alune)
- 200 gr + 40 gr margarina sau unt
- 200 gr ciocolata amaruie



Punem pe foc apa cu zaharul. Lasam pana se topeste zaharul. Lasam un pic sa se raceasca si amestecam cu piureul de castane. Adaugam migdalele si alunele. Topim pe bain-marie 100 gr ciocolata si adaugam si ciocolata topita in compozitie. Batem cele 200 de gr margarina. Adaugam comozitia de castane si mai mixam pana se omogenizeaza.



Forma in care urmeaza sa punem compozitia se tapeteaza cu folie de plastic. Eu am pus intr-o forma de chec, dar in reteta originala era intr-o forma rotunda, ca o cupola. Doar de aia ii zice "bomb" :D Deci o puneti in ce credeti ca e mai ok, avand in vedere ca dupa ce sta la rece o rasturnati. Lasati la frigider peste noapte sau cel putin 6 ore.



Cand e gata racita, topim pe bain-marie ciocolata ramasa cu cele 40 de gr margarina si turnam glazura peste bomba. Eu am mai pus deasupra niste alune maruntite. Servim NEAPARAT cu frisca! Cu frisca adevarata, nu la tub, asa cum am facut eu, ca se topeste si nici nu are acelasi gust. Gata desertul! Bon appetit! ;)




Reteta de pe blogul Palachinkai (care by the way, ma repet, e superb).

Articol recomandat de noi2inbucatarie.blogspot.com