Chessecake Cu Mandarine
Sursa Chessecake cu mandarine
articol scris de lalea-2006 blog adnas54.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blatul:
* 200 gr. biscuiti
* 80 gr. migdale maruntite(optional)
* 125 gr. unt sau margarita topita
* 50 gr cacao
* 1 lingurita de vanilie
Crema de branza
* 300 gr. brânza moale
* 1 plic puding de vanilie
* 200 ml. lapte
* 200 ml zeama de portocale
* 3 lg. zahar
* razalitura de la o portocala
* 10 gr. gelatina
* 250 gr. frisca (hulala)
Decor:
* 2 cuti de compot de mandarine
* 10 gr gelatina
Mod de pregatire:* 200 gr. biscuiti
* 80 gr. migdale maruntite(optional)
* 125 gr. unt sau margarita topita
* 50 gr cacao
* 1 lingurita de vanilie
Crema de branza
* 300 gr. brânza moale
* 1 plic puding de vanilie
* 200 ml. lapte
* 200 ml zeama de portocale
* 3 lg. zahar
* razalitura de la o portocala
* 10 gr. gelatina
* 250 gr. frisca (hulala)
Decor:
* 2 cuti de compot de mandarine
* 10 gr gelatina
Biscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se incorporeze in toti biscuiti. Se adauga si migdalele tocate.Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.
Din ambele cutii de compot rezulta cam 250 ml de lichid. Se inparte in doua boluri si in ambele se dizolva cate un plic de gelatina. Unul va fi folosit la crema de branza si celalalt la decorul cu mandarine . Din 200 ml suc de portocale(daca aveti de mandarine este super), impreuna cu 200 ml lapte, se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic. Cand e gata se lasa putin la racit.
Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat puddingul, nici cald nici rece si gelatina, pe care am incalzit-o, fara sa ajunga la fiebere. Se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.
Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 2 ore. Cand este intarita crema, se adauga in cercuri concentrice feliile de mandarina. Gelatina incalzita se toarna peste mandarine, turnand in centru. Se da la rece pana a doua zi. Pofta buna!