contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chessecake Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chessecake-ul pe langa faptul ca e usor si gustos e si rapid. Mai facusem dar nu si cu ciocolata.Asa ca am trecut la treaba pentru ca ieri gasisem la un supermarket o crema de branza foarte fina si foarte ieftina.Pentru ca nu ne da mana mereu de Philadelphia am incercat si varianta mai economica.Am luat doar 500g sa vad cum e dar zilele astea sigur mai iau.
Pentru crema si ganache-ul de ciocolata
500g crema de branza
2 oua
coaja de portocala
2 plicuri zahar vanilat
150g zahar
1 ciocolata cu lapte
3 linguri de Nuttela
frisca lichida
Blat:
150-170g biscuiti digestivi
70 g unt
Am lasat la scurs vreo 2 ore crema de branza.Nu s-a scurs mult lichid ceea ce ma face sa mai iau si alta data.
Crema am amestecat-o cu cele doua oua intregi, zaharul si zaharul vanilat.
Batul l-am facut macinand foarte fin biscuitii la robot.Am topit untul si l-am adaugat peste biscuiti.Acestia au cuprins tot untul si apoi i-am turnat in tava in care aveam de gand sa coc prajitura.I-am presat bine pe fundul tavii si pe margine.
Peste blat am adaugat compozitia de branza, oua etc si am lasat-o la foc mic 45 de minute.
Cand s-a mai racit putin am pregatit ganache-ul de ciocolata.
Ciocolata facuta bucati mici, cele 3 linguri de nuttela si frisca cat aproape sa le acopere le-am pus-o intr-un castron pe baie de aburi. A rezultat o crema de ciocolata pe care am turnat-o peste chessecake.Am lasat la rece pana a doua zi cand am servit prima felie alturi de un ceai negru englezesc extraordinar.