Cherry Crumble
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Initial am vrut sa fac reteta asta cu cirese dar le-am mancat pe toate pana sa incalzesc cuptorul asa ca am recurs la varianta de rezerva cu visine de la congelator. Nu stiu cum ar fi fost cu cirese dar stiu ca asa ne-a placut foarte tare si ca ne-am fript pe limba de nerabdare.
Ingrediente pentru doua portii
1 cana de visine fara samburi
2 lingurite de amidon
1 lingurita extract de vanilie
5 linguri zahar brun
1/2 cana faina
1/4 cana fulgi de ovaz
3 linguri de unt topit
Amestecam visinele cu 2 linguri de zahr brun, amidonul si vanilia si le asezam in doua forme mici termorezistente. Intr-un castron amestecam cu degetele restul de zahar, faina, fulgii de ovaz si untul topit pana obtinem o compozitie faramicioasa. Asezam firimiturile deasupra visinelor si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 15-20 de minute pana devin aurii.
Lasam un pic sa se raceasca apoi devoram fara mila. O cupa de inghetata de vanilie alaturi este binevenita.