contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cherry Berry Mousse Cake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cherry Berry Mousse Cake 14

O să sar astăzi peste introduceri, şi o să va las cu reţeta şi pozele, care spun destul de mult despre acest tort rupt parcă dintr-un tărâm de poveste. E un tort simplu, cu un blat vanilat, mousse de vişine culese de mine şi fructe de pădure. Sper să va placă şi vouă !

Cherry Berry Mousse Cake 10

Cherry Berry Mousse Cake 4

Cherry Berry Mousse Cake 8

Ingrediente:

1 blat simplu (după reţeta de aici)

Pentru mousse:

800 g vişine fără sâmburi

250 g zahăr

500 g mascarpone

1 litru frişcă lichidă neîndulcită

12 folii de gelatină

150 g fructe de pădure

150 g căpşune

Sirop:

300 ml apă

150 g zahăr

o aromă (de ex vanilie, sau 1-2 linguri de brandy)

Pentru decorat:

căpşune, fructe de pădure, vişine

Mod de preparare:

Pregătim un blat simplu, după reţeta şi indicaţiile de aici.

Lăsăm blatul la răcit, apoi îl tăiem în 3, însiropăm, şi trecem la făcut mousse-ul.

Scoatem sâmburii vişinelor, apoi le cântărim. Le amestecăm cu zahărul, îl lăsăm câteva minute să se topească puţin, apoi cu un mixer vertical le pasăm până obţinem o consistenţă omogenă.

Trecem această spumă printr-o sită, scăpând astfel de cojile ramase.
Punem foliile de gelatină la înmuiat în apă rece timp de 10 minute.

Între timp, batem frişca, o dăm deoparte, apoi mixăm mascarponele 1-2 minute, până devine cremos.

Punem gelatina împreună cu 12 linguri de apă la topit pe foc mic, având grijă să nu cumva să fiarbă, amestecăm în ea până se topeşte şi o luăm de pe foc. Dacă fierbe, îşi pierde proprietăţile.

Turnăm spuma de vişine peste mascarpone şi mixăm, având grijă să nu ne stropim.

Turnăm gelatina peste mascarpone şi vişine, amestecăm, apoi adăugăm frişcă bătută şi mai amestecăm totul o dată. E multă compoziţie, de aceea eu am mixat-o în robot câteva secunde, să fiu sigură că e omogenă.

Compoziţia va fi destul de lichidă, nu va speriaţi, aşa trebuie să fie, de aceea o vom da la frigider 30-40 minute, timp în care gelatină îşi va face datoria.

Siropul:

Fierbem apa cu zahărul câteva minute, apoi adăugăm aroma aleasă şi lăsăm la răcit.

Asamblarea:

Pe primul strat însiropat punem o treime din cremă, apoi tăiem deasupra căpşune şi presărăm fructe de pădure (eu am folosit congelate).

Acoperim cu al doilea strat (pe acesta eu l-am însiropat direct la asamblare, să nu se rupă, fiind cel din mijloc. Deasupra punem mousse şi fructe, apoi ultimul strat, lăsând deoparte mousse-ul necesar pentru îmbrăcat tortul. Eu l-am dat deoparte de la început, într-o cana de cca 600 ml.

Îmbrăcăm tortul cu mousse-ul rămas, apoi îl punem în frigider până la momentul servirii, când îl vom decora cu vişine, căpşune şi fructe de pădure.

Cherry Berry Mousse Cake 21

Cherry Berry Mousse Cake 15

Cherry Berry Mousse Cake 2

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cherry Berry Mousse Cake 16Cherry Berry Mousse Cake 17Cherry Berry Mousse Cake 19