Chefal La Cuptor (baked Mullet)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Zilele trecute am cumparat de la piata un peste din familia chefalului,banuiesc a fi varianta cu "capul mare", pe care l-am pregatit in cel mai simplu mod:l-am frecat pe toate partile cu un amestec de 3 lingurite ulei de masline,1 lingurita de sare,rasa,1/2 lingurita de piper proaspat risnit(varianta mozaic),3 lingurite de ierburi de Provence si l-am umplut cu felii de rosii si lamiie(mi-au trebuit 1 rosie si 1 lamiie).si dupa ce l-am tinut la rece vreo 2 ore l-am plasat in cuptorul VITA COOK pentru 25-30 de minute,la 175 grade.de vreo 3 ori am ridicat capacul si l-am mai pensulat cu amestecul din tava(pielea bietului chefal a cam crapat,de necaz sau de temperatura,oare?).intre timp am pregatit si garnitura,am spalat citiva cartofi noi si i-am facut la aburi,cca 20 minute.dupa care i-am perpelit 5 minute in 2 linguri de masline ,in prealabil fiind morfoliti si ei cu ceva ierburi de Provence ,sare si piper.