contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chefal în Sos Provensal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:


4 buc. chefal,
3 linguri ulei,
1 ceapă,
5 căței de usturoi,
5 linguri de vin alb sec,
sare,
piper,
500 g roșii (sau o conservă),
pătrunjel verde.


Mod de preparare:


Se taie capul, coada și aripioarele de la fiecare chefal apoi se răzuiește ușor pentru a îndepărta solzii.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește ușor.
Adăugăm roșiile tocate, usturoiul tăiat feliuțe,vinul și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Condimentăm cu sare și piper sosul.
Se pune sosul într-o tavă de Jena și se pun bucățile de chefal deasupra.
Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 grade C.
La jumătatea timpului, întorcându-se peștele.


Poftă bună!