Chef Mihai Neacsu De La Restaurantul Casa Di Franco Din Focsani, A Gatit Pentru Dumneavoastra
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rulouri de vinete cu carne
Chef Mihai Neacsu de la restaurantul Casa Di Franco din Focsani, a gatit pentru cititorii blogului Retete de mancaruri.
- Str.Gari n.3
- 620012 Focsani, Romania
- Rezervari la 0751868549
0728941005
0761310060
Ingrediente pentru 10 portii:
Vinete 1,5 kg
Carne toccata 1,5 kg
Pulpa de rosii 0,5 kg
Mozzarella 0,5 kg
Salata verde 0,2 kg
Sare 0,005 kg
Piper 0,005kg
MOD DE PREPARARE :
Vinetele se feliaza pe lung in fasii de 4 mm asa fel incat sa obtinem fasii de 5 cm/ 10 cm . Se ung cu ulei sa nu ozideze imediat . Se ia carnea tocata si se amesteca cu sare un pic de usturoi , piper si patrunjel . Se fac rulouri de vinete cu carne 3 bucati , se pun pe o tava de pizza unsa in prealabil cu ulei cu incheietura in jos, se introduce la cuptor. La jumatatea copturii se presara mozzarella pentru gratinare. Intr-o tigaie separata se incalzeste pulpa de rosii cu putina apa ,sare, piper , ulei de masline si oregano. Dupa ce se scot rulourile gratinate din cuptor se aseaza pe farfurie turnandu-se sosul pe langa ele . Se orneza conform cu poza
Atentie :
In prima parte de coptura a rulourilor temperatura in cuptur trebuie sa fie de 180 grade iar pe sfarsit pentru ai da culoare se ririca temperature la 220 grade pana se obtine culoare dorita avand grija sa nu ardem vinetele!!!!!!!!!