Chef De Joaca - Bruschettine Vesele
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vara! In sfarsit vara! Caldura e frumoasa chiar si sufocanta, cu conditia sa nu te bronzeze asfaltul, ci soarele, undeva pe iarba, langa un râu daca se poate. Ma insotiti intr-o mini-vacanta fie ea si virtuala?
Cu putin timp in urma am fost pe Valea Ierii. Copil fiind, cu tatal meu bantuiam Romania, iar unul dintre locurile lui favorite era Valea Ierii. E un loc frumos. M-am intors pe Valea Ierii, de aceasta data fara tatal meu. Timpul pare a se fi oprit in loc in munti. Si totusi...
De cativa ani, o familie de tineri romani, intorsi din Spania (daca am retinut eu bine povestea lor) au ridicat aici o pensiune superba. Pensiunea Lara. Locul e nemaipomenit. Drumul lasa de dorit pe alocuri, preturile sunt putin piperate in weekend, dar una peste alta merita efortul de a ajunge pana sus in Valea Ierii la pensiunea lor. Cand am fost la ei, aparatul meu fotografic se dadea mort de acumulatori. Asa ca am preluat de pe pagina lor de internet imaginile si poze cu cateva dintre platourile pe care le ofera turistilor (click pentru a mari oricare dintre imagini).
Pensiunea Lara in Valea Ierii, la 45 km Sud de Cluj-Napoca,
in Muntii Apuseni. Aici temperatura rareori ajunge la 25 de grade
(imagini preluate de pe http://www.pensiunealara.com/index.html)
Oamenii acestia tineri care sunt managerii pensiunii si sunt si cei care muncesc din greu acolo, si cele doua fetite superbe pe care le au, munca lor si ceea ce au realizat m-au inspirat. Si am creat un platou la fel de colorat ca si imaginile pe care le-am admirat si pe viu dar si pe pagina lor de internet. E un platou rece, exotic, proaspat, care nu va tine prea mult in bucatarie si care insa e satios.
5 felii de paine de casa neagra, sau toast
3 catei de usturoi
2 rosii proaspete
300 gr branza telemea
200 gr branza feta
150 gr unt
piper negru, piper alb
boia, nuca macinata, marar taiat marunt + pentru decor
Mod de preparare:
1. Prajiti feliile de paine in toaster, foarte putin, cat sa primeasca o culoare usor aurie. Taiati-le in patrate de 4x4 cm si ungeti-le cu putin ulei de masline, usturoi zdrobit. Asezati de-asupra feliile de rosii, taiate subtire.
2. Radeti branza marunt si amestecati-o cu untul pana cand obtineti o crema spumoasa. Adaugati piperul alb si piperul negru. Dati pasta la frigider pentru minim 15 minute pentru a se intari bine. Apoi cu mana umeda, formati bile pe care le tavaliti prin boia, nuca macinata sau prin marar.
3. Prindeti bilele de branza de bruschete cu scobitori.
Secret:
Serviti pe cat posibil imediat pentru a nu se incalzi pasta de branza. E mai buna rece, in timp ce bruschettele sunt bune daca nu sunt reci.
Cantitate obtinuta: 25-33 de bucati in functie de cat de mari
faceti patratele de paine si bilele de branza.
Ingrediente:faceti patratele de paine si bilele de branza.
5 felii de paine de casa neagra, sau toast
3 catei de usturoi
2 rosii proaspete
300 gr branza telemea
200 gr branza feta
150 gr unt
piper negru, piper alb
boia, nuca macinata, marar taiat marunt + pentru decor
Mod de preparare:
1. Prajiti feliile de paine in toaster, foarte putin, cat sa primeasca o culoare usor aurie. Taiati-le in patrate de 4x4 cm si ungeti-le cu putin ulei de masline, usturoi zdrobit. Asezati de-asupra feliile de rosii, taiate subtire.
2. Radeti branza marunt si amestecati-o cu untul pana cand obtineti o crema spumoasa. Adaugati piperul alb si piperul negru. Dati pasta la frigider pentru minim 15 minute pentru a se intari bine. Apoi cu mana umeda, formati bile pe care le tavaliti prin boia, nuca macinata sau prin marar.
3. Prindeti bilele de branza de bruschete cu scobitori.
Secret:
Serviti pe cat posibil imediat pentru a nu se incalzi pasta de branza. E mai buna rece, in timp ce bruschettele sunt bune daca nu sunt reci.