Cheesecake Stacojiu
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
Ingrediente
300 g faina alba pentru prajituri
3 linguri cacao pudra
1 pliculet praf de copt
3 linguri zahar alb
2 oua
150 g unt
1/ 2 esenta de vanilie
pt.crema de branza 1:
3 galbenusuri,
150 g zahar
1 cescuta suc de portocale Granini
30 ml vin Lacrima lui Ovidiu vechi de 5 ani
200 g branza de vaca
2 linguri crema de branza cu smantana Almette
1 lingura smantana
1 lingura scortisoara
1 plic gelatina
pt.crema tip glazura de ciocolata 2:
1 ciocolata Primola cu caramel, 1 galbenus, 2 linguri lapte, 1 varf cutit de unt
pentru crema tip budinca de vanilie 3:
3 galbenusuri
200 ml lapte
1 lingura crema de branza Almette cu smantana
60 g zahar
30 g faina
20 ml vin licoros Lacrima lui Ovidiu
1/2 esenta de vanilie
1 plic glazura de ciocolata Dr.Otker
10-15 nuci
1/2 morcov pt.confectionare frunze
afine sau struguri mici negri
Mod de preparare
Se prepara prima data blatul cu cacao, amestecand ingredientele si din cocca obtinuta intinzand o bulina pe care o vom intinde intr-o tava rotunda cu inel detasabil si o vom coace la foc mediu la mijlocul cuptorului cu gaz cam 20-25 de minute.Din coca obtinuta vom opri cam o cincime ca sa facem frunze pentru decor si mici bastonase ce se ruleaza in mana.Apoi cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se scoate din tava si se da deoparte pana ce coacem si frunzele din aluat si bastonasele pentru margine.
Crema 1 : se amesteca ingredientele cu un mixer cu exceptia gelatinei care se va prepara separat cu putin suc Granini de portocale si se va adauga apoi .Amestecul se va fierbe la bain marie pana se ingroasa.Apoi il dam la rece.
Crema 2: topim la bain marie ciocolata cu untul si separat amestecam o parte cu galbenusul, apoi adaugam in vasul pe foc si acest amestec si laptele.Lasam sa se amestece si luam de pe foc.
Blatul se insiropeaza in suc Granini si apoi turnam crema 1 de branza.Peste ea turnam aceasta glazura de ciocolata.Apoi preparam crema 2 tip budinca si o vom adauga si pe ea deasupra.
Pt.crema 2 frecam galbenusurile cu faina, 1 lingura de crema Almette si putin lapte cald.Punem restul de lapte la fiert impreuna cu vinul, zaharul si esenta.Apoi adaugam amestecul de galbenusuri in laprtele fiert si la foc mic amestecam continuu inca putin pana se ingroase.Luam de pe foc, lasam sa se raceasca si apoi o vom adauga peste celelate straturi.
Ultima data se prepara glazura dfe ciocolata aduagnd putina apa plata si topind pe foc.Se toarna peste cheescake si se da la rece.Apopi se orneaza cu frunzele din aluatul de la blat si cu cele din morcovi.
Pt. frunzele din morcovi: am ales uj morcov mai mare si am taiat felii subtiri, apoi le-am tavalit prin zahar pudra cu vanilie si scortisoara si le-am caramelizat in tigaia Doubletta cu putin unt topit.
Marginea rotunda de sus se impodobeste cu miez de nuca bucatele caramelizat sau nu.
In mijloc mai imbogatim decorul nostru cu cateva bobite de afine sau de struguri mici negri.
Sper sa va placa, pofta buna!