Cheesecake New York
Sursa Cheesecake New York
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert regal dupa parerea mea, daca inca nu l-ati incercat...acum e cazul, se face foarte usor si nu necesita mixer, doar cuptor si putina rabdare sa stea pana a doua zi la frigider ;) !!!
Ingrediente:
- 1 forma pentru copt cu diametrul de 20 cm cu fund detasabil
- 500 gr. crema de branza, eu folosesc BUKO sau Philadelphia
- 2 oua
- 120 ml. frisca lichida 10 % grasime
- 2 linguri rase de amidon de porumb
- 150 gr. zahar pudra rasnit in rasnita pentru cafea sau in blender
- 1 pachetel de zahar vanilat sau o pastaie de vanilie
- 1/2 pachetel de Tort-Gelee transparent
- 135 gr. biscuiti sfaramiciosi
- 75 gr. unt
- 1 pachet ( 400 gr. ) de mix de fructe congelate ( capsune, coacaze, visine, prune, agrise )
- 100 gr. zahar
- 50 ml. amaretto sau coniac
- 3 lingurite amidon de porumb
- 1 pachetel de zahar vanilat
- 50 gr. unt
- 100 ml. apa
- Biscuitii sfaramitati in firimituri se amesteca cu untul topit, apoi tapetam cu ei tava de copt cu ajutorul unui pahar, ii presam pe fundul tavei, obtinand in asa fel un blat. Tava trebuie in prealabil sa fie infasurata pe din afara, in cateva straturi de folie de aluminiu, iar in interior la fel sa fie asternuta cu folie cat e diametrul tavei, ca sa scoateti cat mai usor prajitura din tava cand o serviti.
- Coacem blatul 10 minute la 180 de grade Celsius in cuptorul preaincalzit.
- Scoatem semintele de vanilie din pastaie si le frecam bine intr-o lingurita de frisca din cantitatea totala.
- Frecam crema de branza cu zaharul pudra.
- Adaugam la crema semintele de vanilie, amestecam pana se omogenizeaza bine.
- Adaugam cate un ou pe rand si la fel amestecam cu telul pana se omogenizeaza, la sfarsit adaugam frisca in care am desfacut amidonul, amestecam si turnam crema in tava cu blatul copt.
- Introducem tava cu prajitura in alta tava cu apa clocotita, apa trebuie sa cuprinda tava pana la jumatate din inaltimea ei,coacem cheesecake-ul la 170 grade Celsius in cuptorul preaincalzit timp de 80 de minute.
- Lasam prajitura sa se raceasca in cuptorul cu usa intredeschisa timp de o ora, il glazuram cu tort-gelee conform indicatiilor de pe plic si lasam cheesecake-ul in tava, acoperit cu folie alimentara, pana a doua zi in frigider. A doua zi treceti usor cu un cutit cu lama ingusta, inmuiat in apa, pe marginea peretilor tavei, ca sa desprindeti prajitura si sa o scoateti usor din tava.
- Intr-o cratita topim zaharul si zaharul vanilat impreuna cu untul, amestecam pana se topeste si il lasam pe foc mediu pana devine de culoarea caramelului deschis, turnam in zahar apa ( foarte atent pentru ca va stropi, sa nu va frigeti ) si apoi, adaugam fructele congelate.
- Amestecam putin in compozitie si asteptam pana se desface caramelul si nu mai raman cocoloase, lasam sa fiarba pana scade putin lichidul la foc mediu.
- Adaugam amidonul desfacut in putina apa si mai fierbem cam 8 minute, luam cratita de pe foc si adaugam alcoolul, amestecam.
- Pastram sosul in frigider, il puteti servi la diverse deserturi, este foarte delicios.