contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Japonez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Frunzarind facebook-ul ieri, am primit o atentionare de pe Foodstory, era insotita de o poza care te facea sa salivezi instant, asa ca am urmarit postarea si am ajuns la o reteta minunata de cheesecake japonez prin urmare dragelor si dragilor va prezint prestatia mea de azi.
 
Ingrediente: 
300g crema de branza (am folosit philadelphia, cred ca merge si ricotta)
45g unt nesarat 
3 oua 
75g zahar
11g amidon alimentar 
145ml lapte 
tava rotunda cu diametrul de 18cm (*pentru o tava cu diametrul 28cm, dubleaza cantitatile)
Ungem cu unt tava si o tapetam cu hartie de copt, astfel incat marginile hartiei sa depaseasca 1 cm marginile tavii. Eu personal am folosit o forma rotunda din silicon, mi s-a parut mult mai practica.
Incinge cuptorul la 180°C.
Separam ouale si punem albusurile la congelator cateva minute, pana cand incep sa inghete pe margini. 
Incalzim untul la bain marie, adaugam crema de branza si amestecam bine cu telul.

Intr-un bol amestecam albusurile de ou si zaharul, apoi  adaugam amidonul cernut.
Incalzim laptele pana aproape sa dea in clocot. Adaugam galbenusurile si punem amestecul la baine marie amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. 
 Toarnam acest amestec peste crema de branza cu unt pregatita mai devreme. Amestecam bine.
 Spuma de albus trebuie incorporata incet in amestecul de crema de branza. Toarnam totul in tava pregatita.

Aseazam tava cu cheesecake intr-o alta tava mai adanca (eu am folosit o forma de tarta mai inalta) si adaugam  200 ml de apa, astfel incat sa ajunga la 1-1.5 cm din inaltimea tavii de cheesecake. 
Coacem astfel 15 minute la 180C, apoi reducem temperatura la 160C si mai coace inca 25 de minute, pana cand capata o culoare galben aurie. Oprim cuptorul si mai lasam prajitura in tava inca 40 de minute.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca in tava si apoi o punem si la frigider pana la racire completa. Abia acum se poate taia si scoate din tava. Ca sa-i dau putina originalitate, l-am uns cu o lingurita de jeleu de visine.
Este un desert super cremos, pufos si usor ca un fulg, nu este foarte dulce si nu iti da impesia de plancinta cu branza, deja am in minte ideea sa il factort, il tai pe jumatate iar la mijloc sa pun un musse de fructe de padure... hm