Cheesecake In Stil German Sau Pasca Fara Aluat
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe un pliant al unui supermarket am gasit aceasta reteta usoara,un preparat cu adevarat minunat.
Pe internet apare si sub denumirea de pasca fara aluat,dar ea este la origine un cheesecake german.
Preparata pe baza retetei traditionale germane,crema fina de branza cu smantana aromata face din aceasta prajitura un deliciu pentru sarbatorile pascale.
Pe internet apare si sub denumirea de pasca fara aluat,dar ea este la origine un cheesecake german.
Preparata pe baza retetei traditionale germane,crema fina de branza cu smantana aromata face din aceasta prajitura un deliciu pentru sarbatorile pascale.
Ingrediente pentru o forma de tort diametrul 26 cm: (eu am avut forma de 28 cm)
1 kg branza dulce de vaci
1 kg branza dulce de vaci
200 g unt 65% grasime
7 oua
150 g stafide
250 g zahar
5 plicuri zahar vanilat
1 varf de cutit cu sare
40 g faina
80 g gris de grau
1 praf de copt
1 lamaie
7 oua
150 g stafide
250 g zahar
5 plicuri zahar vanilat
1 varf de cutit cu sare
40 g faina
80 g gris de grau
1 praf de copt
1 lamaie
Lamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama.
Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie.
Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un castron mare, se pune branza amestecata cu stafidele si cu zeama de lamaie.O amestecam cu untul moale.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vaniliile si le adaugam la amestec sa se uniformizeaze.
Faina, grisul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza peste branza.
Albusurile se bat pana cand se intaresc si se incorporeaza in restul preparatului amestecand usor cu o paleta. Presaram coaja de lamaie.
Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie.
Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un castron mare, se pune branza amestecata cu stafidele si cu zeama de lamaie.O amestecam cu untul moale.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vaniliile si le adaugam la amestec sa se uniformizeaze.
Faina, grisul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza peste branza.
Albusurile se bat pana cand se intaresc si se incorporeaza in restul preparatului amestecand usor cu o paleta. Presaram coaja de lamaie.
Aluatul astfel format se pune pe hartie de copt intr-o tava rotunda, unsa. Se lasa apoi la copt in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute.
A mea s-a cam bronzat ,dar puteti s-o acoperiti cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute, pentru ca partea de deasupra sa nu se arda.
Prajitura se mai ţine in cuptorul oprit inca 10 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
Inainte de a servi,lasati pasca sa se raceasca putin in forma,apoi presarati zahar pudra si transferati-o pe un platou festiv.
Este o bunatate de prajitura,la mine nu a rezistat prea mult!:))
Pofta buna !
A mea s-a cam bronzat ,dar puteti s-o acoperiti cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute, pentru ca partea de deasupra sa nu se arda.
Prajitura se mai ţine in cuptorul oprit inca 10 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
Inainte de a servi,lasati pasca sa se raceasca putin in forma,apoi presarati zahar pudra si transferati-o pe un platou festiv.
Este o bunatate de prajitura,la mine nu a rezistat prea mult!:))
Pofta buna !