contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake In Doua Culori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru blat:
120 g biscuiti digestivi
40 g unt topit

Pentru crema de branza:
250 g branza ricotta
250 g mascarpone
150 g zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
4 oua
coaja rasa de la 1 portocala/lamaie

Pentru stratul de ciocolata:
250 ml lapte condensat
250 g ciocolata
50 g fistic tocat

PREPARARE:

Cel mai important lucru de retinut atunci cand facem o prajitura cu branza este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Pentru inceput preagatim blatul prin amestecarea biscuitilor sfaramati cu untul topit. Ii amestecam usor cu mana, pentru o mai buna omogenizare, apoi ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Cat timp pregatim crema, punem tava la frigider.

Mixam toate ingredientele pentru crema cu mixerul, avand grija sa incorporam ouale unul cate unul. Scoatem tava, turnam crema peste blat si punem iar la frigider tava.

Pregatim ciocolata incalzind in microunde laptele condensat, untul si ciocolata (eu am pus ciocolata alba, ciocolata cu lapte si cicolata neagra) pentru 3-4 minute. Le scoatem din cuptor, le amestecam bine pana se omogenizeaza comnpozitia, preasaram fisticul si dam la congelator pentru 45 minute.

Dupa 45 de minute turnam ciocolata peste branza, amestecam usor pentru a ramane efectul de marmorat (ciocolata fiind mai grea va cadea sub stratul de branza).

Coacem cheesecake-ul 90 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C, cu tava pusa in alta tava mai mare, in care am pus apa. Avem grija sa completam din cand in cand apa din tava pentru ca se va evapora. Dupa 30 de minute de coacere acoperiti cu o alta hartie de copt prajitura pentru a nu se arde.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro