Cheesecake Din Transilvania - Prajitura Cu Branza
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
I-am dat acest nume pentru ca nu stiu adevaratul nume al prajiturei si pentru ca chiar seamana cu un cheesecake; desi, daca ma gandesc bine, prima data cand am vazut si gustat acesta prajitura a fost acum 7 ani in Budapesta la tanti Mariko. Poate era mai bun numele de Mariko, dar mie chiar nu-mi place, cel putin nu la prajitura mea.
E vorba de o prajitura simpla, rapida si usoara cu aluat sfaramicios, sau cum ii spune bunica mea "poronio", cu branza si cu bezea din albus de ou.
E vorba de o prajitura simpla, rapida si usoara cu aluat sfaramicios, sau cum ii spune bunica mea "poronio", cu branza si cu bezea din albus de ou.
Mod preparare:
Aluatul: Se pun toate intr-un vas si se framanta pana se formeaza aluatul (eu le-am pus toate in robotul de bucatarie). Aluatul obtinut se intrinde intr-o tava, tapetata cu unt si faina, si se da la copt cam 40 de minute la 170- 175 C. Odata trecute cele 40 de min se scoate din cuptor.
Umplutura si bezeaua: Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharulsi se mai bat pana ce lucesc. Se toarna peste aluatul scos din cuptor intai umplutura si se niveleaza, dupa care si albusurile si se niveleaza. Se mai da la cuptor inca 20 de minute.
Va sfatuiesc sa o lasati sa stea sa se raceasca un pic inainte de a o taia.Reteta recomandata de www.sweetgirlsrecipes.blogspot.com