Cheesecake De Dovleac
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
“A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.
Mă tem că n-am să te mai văd, uneori,
că or să-mi crească aripi ascuţite până la nori,
că ai să te ascunzi într-un ochi străin,
şi el o să se-nchidă cu o frunză de pelin.
Şi-atunci mă apropii de pietre şi tac,
iau cuvintele şi le-nec în mare.
Şuier luna şi o răsar şi o prefac
într-o dragoste mare.”
N.Stanescu
Pentru o toamna romantica va propun un cheesecake plin de savoare si aproape afrodisiac. Pentru ca dupa cum spune bunica mea, dragostea unui barbat trece prin stomac. Si ce e mai bun decat un desert savuros?
Acest cheesecake este minunat. Simplu de facut si delicios.
Am folosit:
[pentru o tava cu diametrul de 25 de cm]
- 2 cani de biscuiti divestivi sfaramati
- 1/4 cana zahar
- 2 linguri sirop de artar (optional)
- 1/4 cana unt topit
- 2 oua batute
- 3/4 cana zahar
- 400 grame crema de branza Philadelphia
- 2 cani de puree de dovleac
- 3 galbenusuri de ou
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri de amestec : de scortisoara, cuisoare, ghimbir razalit si nucsoara
- 1 plic gelatina
- 1/4 cana apa rece
- 3 albusuri de ou
- 1/4 cana zahar
- 1 cana frisca batuta
1. Incalzim cuptorul la 175ºC.
2. Maruntim biscuitii, ii amestecam cu zaharul si untul si ii presam intr-o tava.
3. Mixam ouale , zaharul, crema de branza si o turnam peste blatul de biscuiti.
4. Coacem 20 de minute.
5. Intr-o oala incalzim puree-ul de dovleac, galbenusurile, laptele, zaharul, sarea si mirodeniile pana amestecul se ingroasa.
6. Luam de pe foc si adaugam gelatina care inainte am dizolvat-o 10 minute in apa rece iar apoi am incalzit-o pe foc dar fara a o fierbe, pentru a nu-si pierde proprietratile de coagulare.
7. Racim complet compozitia obtinuta.
8. Batem albusurile pana devin spuma tare. Amestecam spuma cu amestecul de puree de dovleac.
9. Turnati peste tortul copt deja si scos de la cuptor. Deasupra turnam un strat de frisca si dam la frigider 2 ore.
Servim ornat cu scortisoara.
Delicios….
POFTA BUNA!!!