Cheesecake De Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea va vine in ajutor cu o reteta de pasca pentru paste, o pasca mai altfel decat cea obisnuita……o pasca cu branza si ciocolata.Un deliciu absolut.
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt. blatul de biscuiti :
- 150 gr biscuiti
- 150 gr de unt
-50 grame nuca macinata
-3-4 linguri cacao
- esență de rom
Pt. crema:
- 200gr ciocolata extra-cacao (2 ciocolate Milka)
- 500 gr crema de branza (Philadelphia)
- 150 gr zahar pudra
- 100 ml frisca
-2 oua
Pt. glazura (ingredientele nu apar in poza)
-100grame ciocolata
-75 ml frisca
-20gr unt
Plan de lucru:
- macinam biscuitii cu mixerul (poza 2), apoi amestecam cu nuca ,cacao si esenta de rom (poza3)
- topim untul (poza 4)
- peste amestecul de biscuiti turnam untul și omogenizam (poza 5). Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi (poza 6) si o dam la cuptor pentru 10 minute.
-Pasul urmator: topirea ciocolatei (poza 7). Punem pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata maruntita (poza 8 ), lasam cat sa se incalzeasca putin frisca (atentie aceasta nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere), apoi luam de pe foc si lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand (poza 9).
- Crema de branza se rastoarna intr-un bol de plastic, adaugam si zaharul pudra (poza 10), mixam la viteza mica (poza11 ), adaugam cele 2 oua intregi (poza 12), mixam (poza13). Apoi se adauga treptat ciocolata topita (poza 14), mixam (poza 15). Crema se intinde peste blatul de biscuiti (poza 16). Apoi dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se creeaza o crusta deasupra.
ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa). Este normal sa se crape deasupra (poza 17). Acest lucru se mascheaza cu glazura astfel obtinuta: topim pe baie de apa toate ingredientele (ciocolata, untul si frisca), apoi intindem peste cheesecake (poza 18).
Lasam la racit cel putin 4 ore. Ornam cu bomboane (pozele 19 si 20)
- Pofta buna! (poza 21)
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul cat sta in cuptor si la frigider)
Pret: 35 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri