Cheesecake Cu Zmeura
Sursa Cheesecake cu zmeura
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta, in plina vara ne racorim cu un cheesecake super fresh.
Desi trebuie sa infruntati canicula asteptand langa cuptor, va asigur ca efortul va fi rasplatit.
Am incercat multe retete de cheesecake, dar acesta este singurul care m-a convins pe deplin.
Si pentru ca "Simplu si Bun" ne-a invitat sa gatim la Dulce Romanie cu vanilie si zmeura trebuia sa pregatesc ceva simplu si bun! Nu?
Iata o manuta pofticioasa! Se pare ca nu sunt singurul fan "zmeura"!
Reteta este o inspiratie Anki Radu, dar din motive de canicula i-am adus cateva modificari.
Asadar pentru blat aveti nevoie de 200 gr biscuiti (eu am folosit o combinatie de piscoturi si biscuiti cu miere), 1/2 fiola esenta de vanilie, 100 gr migdale, 100 gr unt, 50 gr unt de cocos (untul de cocos se poate inlocui cu unt normal)
Pentru crema de branza aveti nevoie de 800 gr branza Philadelphia (aceasta branza este cheia succesului acestui desert), 250 gr zahar tos, 1/2 fiola esenta de vanilie, 2 linguri rase de amidon, 4 oua, 200 ml frisca lichida Dorna, sucul de la o jumatate de lamaie,
Pentru topping: 300 ml sirop de zmeura, 1 plic gelatina Tort- Gelee, zmeura proaspata pentru servit
Pentru blat mixam in robot migdalele cu biscuitii. Adaugam vanilia si untul topit. Amestecam bine.
Ungem o forma de tort cu pereti detasabili cu unt, apoi tapetam forma cu amestecul de biscuiti (inclusiv marginile). Incingem cuptorul la 180 grade Celsius
Coacem blatul timp de10 minute.
Pentru crema mixam branza cu zaharul in robot. Adaugam vanilia, amidonul, smantana, sucul de lamaie si ouale unul cate unul.
Dupa ce am copt blatul crocant invelim exteriorul tavii in folie de aluminiu si turnam crema.
Asezam forma de tort intr-o tava mai mare in care turnam apa astfel incat sa scufundam cheesecake-ul aproximativ 2 cm in apa. Acoperim tava cu o hartie de copt si coacem la 170 grade Celsius timp de 1 ora si 15 minute.
Crema de branza ar trebui sa arate ca o budinca mai groasa, dar se va intari cand se raceste.
Dupa ce s-a racit pregatim toppingul. Amestecam siropul de zmeura cu plicul de gelatina si fierbem timp de in minut. Acoperim cheesecake-ul cu siropul de zmeura si il lasam la frigider pana a doua zi.
Pofta buna!