Cheesecake Cu Zmeura Perfecta, Roz, Delicioasa
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
150 g biscuiti Belvita cu cereale + 50 g unt topit si racit
500 g Ricotta + 200 g smantana (cu grasime) + 3 oua + 175 g zahar + 1 lg miere + coaja unei lamai + 1 1/2 lgt esenta vanilie
150 g zmeura pt crema + 200 g zmeura pt decor
Incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt o tava de prajituri (removable bottom), cu diametru de aprox 18 cm.
Sfaramam biscutii in blender, fara a-i transforma in pulbere. Trebuie sa semene cu niste firimituri mai mari. Amestecam firimiturile de biscuiti cu untul topit si ii punem in tava pregatita. Ii presam bine pe fundul tavii, pentru a asigura o baza compacta pentru cheesecake.
Amestecam usor ricotta, smantana, ouale, zaharul, mierea, coaja de lamaie si esenta de vanilie, pana compozitia are un aspect omogen. Nu trebuie sa amestecam in exces.
Zdrobim cu furculita 150 g zmeura pentru a obtine un piure lejer si amestecam in compozitia de ricotta (cu o spatula de silicon).
Turnam crema in tava, peste baza de biscuiti si introducem tava in cuptor 40-45 minute. Scoatem tava din cuptor, o acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se raceasca. Cand este complet rece, o introducem in frigider peste noapte.
Dimineata, este gata. Indepartam lateralele tavii, presaram cu zmeura, eventual mure. Perfecta, super simpla, delicioasa ♥
delicioasa.comRelated posts:
- Delicioasa prajitura cu banane, ciocolata alba si zmeura
- Delicioasa prajitura cu banane, caise uscate si seminte de in
- Tarta cu zmeura
- Perfect chocolate ricotta muffins