Cheesecake Cu Visine
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea a primit comandă
Să facă o prăjitură,
Dar să nu fie prea dulce.
Cu vişine ar fi bună…
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt. blatul de biscuiti :
- 200 gr biscuiti
- 200 gr de unt
Pt. crema:
- 600 gr crema de branza
- 250 gr branza proaspata de vaci
- 200 ml frisca
- 5 linguri de zahar pudra
- 1 plic gelatina
-300 gr visine fara samburi
Pt. glazura (poza 10):
- 1 plic tort gelee rosu
- 200 gr visine fara samburi
-250 ml compot (sau apa)
Plan de lucru:
- macinam biscuitii cu mixerul (pozele 2 si 3).
- topim untul (poza 4), apoi il amestecam cu biscutii. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi (diametru 24 cm) cu pereti detasabili (poza 5).
- punem toata branza intr-un bol, adaugam zaharul, apoi mixam totul pana obtinem o crema (poza 6)
- Mixam frisca lichida pana sta teapana (daca este necesar putem adauga si un plic de intaritor de frisca)
- Amestecam frisca cu crema de branza cu o spatula.(poza 7). Adaugam si visinele si incorporam usor.
-Intre timp, preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Adaugam gelatina peste amestecul de branza si omogenizam (poza 8 ).
- Crema se intinde peste blatul de biscuiti.
- Lasam la racit la frigider pentru minim 1 ora, apoi ne ocupam de decorrul de deasupra.
- Adaugam jumatati de visine pe toata suprafata cheesecake-ului (poza 9).
- Preparam tort gelee (poza 10) si acoperim toata suprafata cu aceasta (poza 11) - trebuie folosita cat este calda, altfel daca se raceste nu mai poate fi intinsa.
- Lasam la racit 4 ore sau peste noapte daca aveti rabdare (poza 12)
- Pofta buna! (poza 13).
Timp de preparare: 40 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 35 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri