Cheesecake Cu Spuma De Visine Si Cirese In Sirop
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Efectul vizual al retetei anterioare a produs o furtuna soldata cu "averse" in cavitatea bucala a copiilor mei, motiv pentru care, in weekendul trecut cind au venit in vizita, cu ocazia aniversarii zilei de nastere a sotului meu, a trebuit sa reproduc reteta.
Totusi, am folosit elementul surpriza, dindu-i o alta aroma, tot fructata.
Iata ce a rezultat: Cheesecake cu spuma de visine si cirese in sirop.
Pentru pregatire urmati pasii de la reteta anterioara de Cheesecake cu mure.
Pentru spuma de visine se utilizeaza siropul de la cirese in care vom fierbe, pentru maxim 5 minute, 250 grame visine fara simburi (produs congelat).
Cind s-a racorit putin, se rastoarna compozitia in blender mixindu-se pina vom obtine o masa pastoasa, in care vom adauga gelatina hidratata.
In timpul procesului de racire, pulpa de visine se separa de sirop ridicindu-se la suprafata prajiturii si inchegindu-se, oferindu-ne o textura spumata.
Siropul ne va oferi surpriza unui strat de jeleu intre baza prajiturii alcatuita din crema de brinza cu frisca si spuma de visine.
Rezultatul e maxim!
O imbinare reusita de texturi, arome si pulpa de fructe, un deliciu cremos, fin, desavirsit!
Totusi, am folosit elementul surpriza, dindu-i o alta aroma, tot fructata.
Iata ce a rezultat: Cheesecake cu spuma de visine si cirese in sirop.
Pentru pregatire urmati pasii de la reteta anterioara de Cheesecake cu mure.
Pentru spuma de visine se utilizeaza siropul de la cirese in care vom fierbe, pentru maxim 5 minute, 250 grame visine fara simburi (produs congelat).
Cind s-a racorit putin, se rastoarna compozitia in blender mixindu-se pina vom obtine o masa pastoasa, in care vom adauga gelatina hidratata.
In timpul procesului de racire, pulpa de visine se separa de sirop ridicindu-se la suprafata prajiturii si inchegindu-se, oferindu-ne o textura spumata.
Siropul ne va oferi surpriza unui strat de jeleu intre baza prajiturii alcatuita din crema de brinza cu frisca si spuma de visine.
Rezultatul e maxim!
O imbinare reusita de texturi, arome si pulpa de fructe, un deliciu cremos, fin, desavirsit!